De woonwensen (1)

Nu de politiek zich positief heeft uitgesproken over de plannen voor de Vredeswijk en de ambtenaren hun opmerkingen hebben gemaakt op het schetsontwerp voor de wijk, is het tijd voor een nieuw begin.

Inmiddels hebben 82 belangstellenden (juli 2016) zich gemeld voor het huren of kopen van een woning in de Vredeswijk. Voor het contactformulier zie http://vredeswijklelystad.nl/contact.html
Wat opvalt is dat er relatief veel mensen zijn die een vrije sector huurwoning willen huren. Ook de belangstelling voor de dure categorie van vrijstaande woningen is goed vertegenwoordigd.

01 ontwerp-je-eigen-huisHet is de bedoeling het ontwerp van de Vredeswijk zo goed mogelijk passend te maken op de woonwensen van de toekomstige bewoners. Daarvoor is een gedetailleerde inventarisatie van de woonwensen en het daarbij behorende budget de basis. Voor de sociale huurwoningen is inventarisatie via een enquête gedaan.

Woonwensen sociale huurwoningen

Het beknopte resultaat van de enquête onder de belangstellenden voor een sociale huurwoning in de Vredeswijk is, dat de overgrote meerderheid graag een 3-kamer appartement of een 3-kamer seniorenwoning wil huren. In augustus wordt met woningcorporatie Harmonisch Wonen overlegd hoe de sociale huurwoningen er uit zullen gaan zien.

Andere deelnemers

Uiteraard zullen ook de potentiële kopers van koopwoningen en de huurders van vrije sector huurwoningen worden gevraagd naar hun woonwensen. Als deze inventarisatie gedaan is, zal aan de architect worden gevraagd de eerste schetsen van de woningen te maken. De afmetingen van de woningen zijn dan weer bepalend voor het ontwerp van de wijk.

Een aparte eend in de bijt is de belangstelling voor kantoor en bedrijfsruimte. Maar liefst 21 van de 82 belangstellenden heeft aangegeven een kantoor, praktijkruimte, atelier of bedrijfsruimte in de Vredeswijk te willen huren. Ook de omvang van deze huisvesting is een bepalende factor voor het stedenbouwkundige ontwerp van de wijk.

Omdat het belangrijk is een goede basis te hebben voor de verdere uitwerking van het ontwerp van de wijk, zal aan de bovenstaande onderwerpen de komende tijd veel aandacht worden gegeven.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s